— Få finansiering til 0% i rente op til 75.000 kr. Læs mere
Trustpilot 4.8 | Fremragende

Skygge og solceller i Danmark

Skygge og solceller i Danmark
Solcelleanlæg er blevet mere og mere populære i de seneste år. Det er en effektiv og miljøvenlig måde at producere energi på. Men selvom der er mange fordele ved solcelleanlæg, er en af udfordringerne stadig, at de kan være sårbare over for skygger, støv og andre hindringer, som kan påvirke solcellernes ydeevne negativt.

Derfor har Astro Energi nøje udvalgt de paneler som passer bedst til det danske klima. Svaret hertil er "bypass dioder", som hjælper med at maksimere solcelleanlæggets ydeevne og pålidelighed.

Så hvad er bypass dioder og hvorfor er de så vigtige?
Bypass dioder er små enheder, der er indbygget i hvert solcellpanel fra Astro Energi. Disse dioder bidrager til at forhindre den såkaldte "hot-spot" effekt, der kan opstå, hvis en solcelle ikke fungerer korrekt. Hot-spot effekten kan øge temperaturen i solcellepanelerne og føre til alvorlige skader.

Med bypass dioder reduceres risikoen for hot-spots dramatisk, da den defekte solcelle sidestilles med resten af panelet uden nogen spænding. Bypass dioden bruger også en slags brokobling, hvilket betyder, at hvis en eller flere celler bliver påført skygge, vil dioden sørge for, at strømmen passerer gennem de andre solceller, der fungerer korrekt.

Det betyder, at selv når en del af et panel er nedsat i ydeevne, vil resten af panelet stadig levere den fulde effekt. Dette øger effektiviteten af solcelleanlægget og giver konsekvent energiproduktion, selv når der er skygge eller andre forhindringer på det enkelte solcellepanel.

En anden fordel ved bypass dioder er, at de forhindrer overbelastning i solcelleanlægget. Når en eller flere solceller i et panel ikke fungerer korrekt, og der ikke er installerede bypass dioder, kan dette føre til et fald i spænding og en øget risiko for fejl. Det kan også føre til, at panelet går i stykker.

Så det er klart en fordel at have indbyggede bypass dioder i solcellepanelerne. Med deres hjælp kan solcellepanelerne opretholde deres effektivitet selv i skyggefulde områder og undgå skader, som kan føre til kostbare reparationer og modeller.

Bypass diode i Astro Energis paneler

Hos Astro Energi er man altid på udkig efter nye teknologier og innovationer, der kan forbedre solcelleanlæggets effektivitet og pålidelighed. De indbyggede bypass dioder i vores solcellepaneler er en af de måder, hvorpå Astro Energi hjælper vores kunder i det skandinaviske klima, med at få det maksimale ud af deres solcelleanlæg.


Bypass dioderne reducerer risikoen for hot-spots, forhindrer overbelastning og øger effektiviteten af solcellepanelerne. Hvis du overvejer at anskaffe dig et solcelleanlæg, kan du med fordel vælge Astro Energi og få et anlæg med indbyggede bypass dioder.
Du vil opnå en mere pålidelig og effektiv løsning, som kan spare dig penge og hjælpe dig med at tage et skridt nærmere en mere bæredygtig fremtid.


Vi står til din rådighed med en skyggeanalyse af din husstand

Hvis du er i tvivl om du har forhindringer i form af f.eks. en skorsten, træer eller lign. er du mere end velkommen til at kontakte os og så vil vi lave en skyggeanalyse af, hvor meget du rent faktisk bliver påvirket af dette. 

 

Skorsten der skygger på paneler

Vi vil igennem vores avanceret ingeniør software beregne skyggepåvirkningen ud fra historiske metrologiske data og på den måde kan vi hurtigt konkludere om panelerne i det belastede område har den ønskede effekt versus din kostpris pr. panel. I de fleste tilfælde vil vores indbyggede Bypass dioder minimere tabet, så det kan betale sig for dig at få de ekstra paneler i det belastede område.  

Hvis du er i tvivl om du har forhindringer der vil skygge dine paneler kan du læse mere om vores projektering og design her

Din kurv

Tak for din henvendelse! Vi kontakter dig hurtigst muligt. Tak for at opskrive dig til vores nyhedsbrev