— Få finansiering til 0% i rente op til 75.000 kr. Læs mere
Trustpilot 4.8 | Fremragende

Installation af solcellepaneler i Danmark: Hvad du behøver at vide

Installation af solcellepaneler i Danmark: Hvad du behøver at vide

Med den stigende globale interesse for vedvarende energi er der flere og flere mennesker, der overvejer at installere solpaneler i deres hjem. Hvis du befinder dig i Danmark og overvejer at påtage dig dette projekt selv, er der et par ting, du bør vide for at sikre, at din installation er lovlig og sikker. Lad os tage et kig på, hvad der skal til for at installere solpaneler i Danmark.


Installationskrav I Danmark kræver det, at du opfylder visse krav for at installere dit eget solcelleanlæg. For at installationsprocessen kan betragtes som lovlig, skal du have en autoriseret installatør/elektriker. Elektrikeren skal også registrere/tilmelde dit solcelleanlæg hos Energistyrelsen, for at du kan modtage dit GSRN er dit solcelleanlægs ID nr, som skal anvendes når du skal sælge din overskødsstrøm.

Sammen med at have en godkendt installatør skal du også tage yderligere sikkerhedsforanstaltninger, når du selv monterer dit solcelleanlæg. Dette omfatter bl.a. brug af beskyttelsesbriller, handsker og andet nødvendigt sikkerhedsudstyr, mens du arbejder med installationsprocessen. Større elektrisk arbejde bør altid udføres af en professionel elektriker, og alle elektriske forbindelser skal udføres i overensstemmelse med de lokale bygningsregler. Det er vigtigt at bemærke, at mindre el-arbejde også bør udføres af en kvalificeret tekniker.

Fordele ved at installere dit eget solcelleanlæg
På trods af de forholdsregler, der er nødvendige for installationen, kan der stadig være nogle fordele forbundet med at lave din egen installation i forhold til at hyre en professionel entreprenør. Først og fremmest kan det spare dig penge, da professionelle ofte opkræver penge for arbejdsomkostninger i forbindelse med arbejdet. Hvis du desuden har erfaring med elektriske ledninger eller har taget kurser i, hvordan man installerer solcellepaneler korrekt, er det måske ikke så kompliceret at gøre det selv, som det ser ud - sørg blot for, at alle sikkerhedsstandarder er opfyldt, når du arbejder på ethvert aspekt af installationsprocessen! Endelig vil du, hvis du beslutter dig for at gå denne vej, få værdifuld viden om, hvordan solcelleanlæg fungerer, hvilket kan være nyttigt i forbindelse med fremtidig vedligeholdelse senere hen. Hos Astro Energi guider og vejleder vi vores kunder i hvordan de kan gøre det selv, med montage af solcellepaneler og dermed kun skal betale for en autoriseret elektriker. 

Konklusion:
Det er muligt at installere dit eget solcelleanlæg i Danmark, men det er forbundet med en række risici og overvejelser, som skal tages i betragtning, før du går videre med et sådant projekt. Sørg for at følge alle sikkerhedsregler fastsat af Energistyrelsen samt eventuelle lokale bygningsreglementer, når du forsøger at udføre denne opgave selv i forhold til at hyre en professionel entreprenør, der har specialiseret sig i disse typer projekter. Hvis det håndteres korrekt og sikkert, kan der endda være nogle økonomiske fordele forbundet med at påtage sig denne opgave selv! I sidste ende er det dog op til hver enkelt person, om de føler sig trygge ved at forsøge et så ambitiøst projekt eller ej - så sørg for at afveje alle muligheder, før du træffer nogen beslutninger!

Hvis du har brug for hjælp står Astro Energi's support altid til rådighed. Enten for at guide eller henvise til vores validerede samarbejdspartnere.

Din kurv

Tak for din henvendelse! Vi kontakter dig hurtigst muligt. Tak for at opskrive dig til vores nyhedsbrev